Rebel Learners

rebel learners 30
 

Alla, och det gäller verkligen alla, lärarstudenter med ett hjärta som klappar hårt för sitt framtida yrke samt en vilja att förbättra har en plats hos rebellerna. Tillsammans förändrar vi skolsverige och sätter vårt avtryck i samhället. Historiens första Summer Camp (2014) var en solklar succé. Klicka in på hemsidan och lämna in din ansökan inför kommande år!

rebel learners 52
 

rebel learners 34rebel learners 32


 

rebel learners 47
rebel learners 50

rebel learners 45

 

rebel learners 28rebel learners 33rebel learners 5

 

rebel learners 29rebel learners 51

rebel learners 49

rebel learners 35

rebel learners 27

rebel learners 24

rebel learners 25

rebel learners 26

 

rebel learners 46

Att välja yrke gör vi alla utifrån våra egna kriterier och grunder. Jag valde att utbilda mig till något som jag länge sa var det sista jag skulle göra med mitt liv. Ja, för att vara helt ärlig så tackade jag i sista sekund nej till flera utbildningar och förmånliga projekt för att istället ägna mitt liv åt just detta. Sveriges ungdomar. Sveriges framtid. Och då frågar ni er kanske varför jag ändrade åsikt? Det enkla svaret är att jag prövade yrket, insåg att rollen var som skapad för mig liksom att jag kunde göra enorm skillnad i unga människors liv och fann att jag därmed inte bara kunde vända ryggen till. Jag blev, utanför skolverksamheten, något likt en personlig mentor åt några elever och det fick mig att inse än mer hur mycket jag faktiskt kunde påverka genom skolan. Jag har aldrig ansett systemet vara perfekt. Jag har inte heller haft mycket tur själv när det gäller skolgång under min uppväxt. Tvärtom, jag har alltid sagt att om situationen blir mycket sämre vill jag inte ha mina framtida barn i denna skola.

Fast så kan man inte göra. Att klaga på något och sedan själv inte göra något åt saken. Det går emot alla mina principer. Så jag valde att göra det rätta för mig, jag valde att bli lärare. Detta är jag bra på och detta är enligt mig ett av de viktigaste yrken en person kan ha. Alla yrken är viktiga för samhället, men utan utbildning har vi inga av de andra. Jag och min närmaste vän brukar på skämt säga att vi gjorde samhället en tjänst – vi kunde gjort ett “smartare val” med våra betyg och meriter, men valde det som kändes rätt i hjärtat. Det ligger ändå ett visst mått av sanning i det. Vi är hjältar, om än i andra förpackningar än Stålmannen och Batman. Samtidigt vet jag inget annat yrke som ger mig så mycket som lärarrollen faktiskt gör. Himlastormande glädje, bubblande lycka, enorm stolthet och frustrerande utmaningar – allt som jag önskar. Det som eleverna gett tillbaka till mig kan bara beskrivas som styrka. Styrka och ork att vilja förbättra.

På samma gång som jag anser mig ha mycket att bidra med, vill jag alltid sträva mot förbättring. Inte minst i mig själv. Jag vill utmana mig själv, tänja gränser och bli bättre än jag någonsin varit förut. Jag vill lära och jag vill dela med mig. Jag vill känna att jag, åtminstone för några ungdomar, gjort skillnad och skapat lycka samt trygghet. Helt enkelt gett dem en stadig grund att stå på och en nyfikenhet inför livet.

Mitt namn är Hanna och jag är en hjälte som med glädje tagit mig an en av de svåraste, viktigaste och roligaste roller man kan ha. Rollen som lärare. Jag har inte för en sekund ångrat mitt val, och jag tänker ägna mitt liv åt att göra skillnad. Om jag dessutom hade fått möjligheten hade jag med stor förtjusning blivit en del av ”The Rebel XII”, det vore i sanning ett lärandetillfälle utöver det vanliga. En möjlighet till utveckling som är få förunnat.


Tack för mig!