Om

om_symbol

Bloggen har hängt med mig sedan jag började stå på egna ben och livet verkligen tog fart, så det mesta finns egentligen att hitta i arkivet. Fast där orkar ni såklart inte leta igenom allt, och därför ska jag försöka förmedla en tydligare bild av mig och min histioria här – det är alltid lurigt att sammanfatta 22 år och allt vad det innebär i en kort text. Men vi ger det ett försök tycker jag.

Jag är en oäkta göteborgare med yvig personlighet och lite av en besatthet när det kommer till att ha struktur, i allt. Jag är inte måttfull och kan sällan motstå ett spännande (överambitiöst) projekt – något som brukar resultera i väldigt många bollar i luften samtidigt. Så man skulle kanske kunna säga att jag är cirkusartist också. Ja, på ett mentalt plan åtminstone. Jag har en stark förkärlek för skratt, saltlakrits och goda ostar. Det finns ingen hejd på hur mycket jag kan smäcka i mig av den sistnämnda varan. Jag tenderar att anse mina idéer vara av världsklass, och kan inte riktigt se varför alla andra inte alltid håller med. Och jag lever för att bli utmanad. Alla dagar i veckan.

Jag är lärarstudent. Det är min grundsyssla och något jag ständigt faller tillbaka på. Jag ska bli språklärare. En av de bästa har jag planerat. Utöver det är jag vikarie, både på högstadienivå och på förskola, och jag frilansar en del här genom bloggen. Ett tag arbetade jag även som skribent på Vklass. Barn, ungdomar och skolan är mina hjärtefrågor, och jag hade inte kunnat tänka mig att vara utan något av det. Aldrig någonsin. Jag hade även den stora äran att få vara en av landets tolv pionjärer i föreningen Rebel Learners, med målet att visa att det finns lärarstudenter som är värda guld och rebeller redo att slå tillbaka mot medias sågande. Fast här ska inte jag flyta iväg från ämnet, mer om projektet finns under en annan flik i menyraden.

Ja alltså. Vad mer vill ni veta?

Jag är sedan augusti 2012 gift med min tonårskärlek och vi delar en, i normala fall, ovanligt spännande vardag. I mars 2015 förändrades livet helt när vår absolut största resa hittills påbörjades; i vinter blir vi föräldrar till lilla frö, och vi är lyckliga bortom ord. Jag är bortskämd med kärlek och ständigt omringad av de mest fantastiska människor jag kunnat föreställa mig. Tacksamheten är en stor del av mitt liv. Jag lever med en ständig saknad efter min gammelmormor, och det är en av alla saker som (efter många år nu) fortfarande kan få mig att gråta. Min historia är full av godbitar och ofta fascineras jag över hur mycket som faktiskt hunnits med under mitt inte alltför långa liv: alla resor till magiska platser, projekt och utlandsstudier, möten med underbara människor, ett spännande kapitel hos Handelsbanken och för att inte nämna alla dessa galet roliga studier samt anställningar i Sverige.

wilderness beach 1

Det är oerhört sällan jag inte är nöjd och tacksam över det liv jag har idag. Och det är väl lite så jag försöker jobba mig igenom allt – med en filosofi om att vi skapar vår egen lycka, mår bättre ju mer vi älskar och att vi själva är författare över vår egen historia. Och jag älskar varje minut av det.

om_symbol 2