4 Comments

  1. J

    Hej! Funderar på att söka in på ämneslärarprogrammet, antingen på högstadiet eller gymnasiet, och undrar hur det funkar med kurslitteraturen… Är den på svenska eller engelska? Tycker och har alltid tyckt att engelska är jättesvårt så jag är osäker på om jag ens kommer att klara det om det skulle vara på engelska… Har ni föreläsningar och sånt på engelska eller körs allt på svenska?

    • fruedholm

      Heej, och superskoj att du överväger läraryrket! Jag skulle säga att det, ganska naturligt, beror på din ämneskombination. Men av kommentaren att döma gissar jag att du inte kommer välja just engelska som ämne? Och i så fall är en stor del (absolut huvuddelen) av material och föreläsningar på svenska. Jag har ju spanska, engelska och svenska i min kombination, så i ärlighetens namn har jag nog lite svårt att minnas exakt hur varje kurs sett ut och skilja dem åt. Men jag vågar säga att det är en ytterst liten del som krävt något annat än svenskkunskaper. Och definitivt inte så mycket att du behöver oroa dig för att inte klara utbildningen. 🙂 Hojta om du vill bolla fler frågor, och lämna gärna en kommentar om var ditt beslut landar sen. Jag är så nyfiken! Och om du bestämmer dig för att satsa – välkommen in i ett fantastiskt yrke! 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *